Vastenactie

Vastenactie 2018: geef meer door te minderen!
Ieder jaar weer is de Vastenactie een belangrijke activiteit binnen de katholieke kerk in Nederland
Vorig jaar heeft u gegeven voor Nepal waar jonge mensen uit Landgraaf
en Heerlen zijn gaan meehelpen bij het opbouwen van een school.
In 2018 staat de Vastenactie in het teken van het bijzondere ‘HID’programma, dat de zusters van het Heilig Hart van Jezus en Maria in Mbala, Zambia, in 1991 zijn gestart. Het doel van het project is om de impact van Aids/HIV te verminderen via voorlichting en goede gezondheidszorg.
HID staat voor ‘Households in distress’.Gezinnen die leven in grote nood, verdriet en pijn. Onderdelen van he HID programma zijn :

• Hulp aan kwetsbare kinderen
  • Ondersteuning aan aidspatiënten
  • Opleiding en opvang van gehandicapte kinderen en volwassenen
  • Armoedebestrijdingsprogramma´s
  • Bewustwordingsprogramma´s

Tijdens de vastenperiode luidt het motto van de stichting:
‘Even minderen. Voor een ander’.
Doe dus mee en help daarmee de zusters en de inwoners van Mbala in Zambia.
Meer informatie over de Vastenactie 2018 vindt u in de bijgevoegde folder en op http://www.vastenactie.nl/
In onze parochie besteedt de M.O.V. groep Schaesberg extra aandacht aan het project tijdens de vieringen van 10 en 11 maart.
Op het einde van de HL. Mis is er een deurcollecte.
Verder kunt u uw gift storten in het bij gevoegde vastenactie zakje of op het rekeningnummer dat vermeld staat op de folder.