Vastenactie

Vastenactie 2019

Water verandert alles.

Paus Franciscus zeg: Water is het meest essentiële element voor het leven en de toekomst van de mens hangt af van ons vermogen om het te bewaken en te delen.

Even je handen wassen, een glas water pakken, de wc doortrekken of thee zetten: we staan er nauwelijks bij stil wat een luxe het is dat we kranen in huis hebben waar altijd schoon water uit komt. Deze luxe is niet voor alle mensen op de wereld weggelegd. Dat veroorzaakt talloze problemen op het gebied van gezondheid, en scholing en economische ontwikkeling

Tijdens de Vastenactie van 2019staat het belang van schoon en veilig drinkwater voor elk menscentraal. Vastenactie steunt water projecten in Congo,Sierra- Leonne, Indonesië, Nicaragua, die zorgen voor infiltratie systemen, putten, pompen, of opslagtanks die schoon water dichtbij de mensen brengen. En daarmee worden levens blijvend veranderd. Tijdens de vastentijd worden er in de kerken en op de scholen acties gehouden om geld te verzamelen voor bovenstaande projecten.

In de weekends zal er in de kerken tijdens de vasten periode aandacht besteed worden aan de verschillende activiteiten. In de P en P parochiezijn er in het weekend van 30 en 31 maart vieringen die de nadruk leggen op vasten en de Vastenactie. Na afloop is er dan een deurcollecte en koffie drinken. Op 7 april is er in de H.Hart parochieeen Vastenactieviering, de vormelingen van dit jaar helpen mee met de voorbereiding. De vormelingen gaan ook actie voeren door oa het houden van een vastenactie markt, hierover zult u in de vieringen vooraf op de hoogte gehouden worden.

Op de scholenworden de kinderen bewust gemaakt van het belang van water en van het belang zuinig om te gaan met water. Hier worden ook acties gehouden ter ondersteuning van de waterprojecten. Op 26 februari wordt er voor de leerlingen van basisschool Op gen Hei, door het team van Vastenaktie een musical opgevoerd in de HHart kerk, deze zal gaan over het thema water. Het team wil de leerlingen nog enthousiaster maken om actie te voeren voor de projecten van Vastenactie. In de bijgevoegde folder kunt u meer lezen over het thema van Vastenactie. De vastenactiezakjesvindt u achter in beide kerken, wij hopen dat ook de parochianen de Vastenactie zullen ondersteunen. Doet u mee?

Ook kunt u kijken op de site : www.vastenactie.nl